Фрайбург победи с 3:1 Аугсбург в мач от 7-ия кръг на Бундеслигата. Домакините решиха всичко с голове още през първата част, като второто полувреме основно се доиграваше, макар и гостите да върнаха едно попадение, оказало се недостатъчно.

Така Фрайбург продължи с добрите си игри, като записа четвърта победа в последните си 5 мача и със сигурност ще е минимум в топ 3 след този кръг. Аугсбург пък продължи да страда като гост, след като записа трета поредна загуба навън, като в предишнтие си визити загуби с по 0:4, като остава на 15-а позиция.

#SCFFCA 3:1 (90.)
HEIMSIEG! 💪 pic.twitter.com/dMS2h8WXsi

— SC Freiburg (@scfreiburg) October 19, 2024

Фрайбург започна по-добре мача и имаше преимущество, като успя да реши срещата в последните десетина минути на първото полувреме. Първо в 34-тата минута Винченцо Грифо откри резултата с хубав далечен изстрел, оставил безпомощен хърватския страж на Аугсбург Недилко Лабрович. Само три минути по-късно италианецът се отчете и асистенция, след като центрира от корнер, а Филип Лийнхарт с глава засече за 2:0. Интригата в срещата окончателно приключи в продължението на първото полувреме, когато Кристиан Гюнтер отбеляза ново попадение от дистанция, като се разписа феноменално с топовен шут с левия крак - 3:0 за Фрайбург.

През втората част домакините понамалиха оборотите и Аугсбург успя да вкара почетно попадение. То дойде в 64-тата минута. То бе дело на Филип Титц, който се разписа за 3:1 след пас на резервата Алексис Клод-Морис. До края на срещата гостите опитаха да върнат поне още едно попадение, но не успяха да го направят и срещата завърши при този резултат.

Следвай ни:

Снимки: Imago