Световният шампион с Франция Рафаел Варан влиза в Борда на директорите на италианския клуб Комо, обявиха на официалния си сайт новаците в Серия А. Варан ще съветва ръководството за младежкото развитие, образованието и продуктовите иновации в клуба.

Очаква се бившият централен защитник да бъде и в постоянен контакт с Оушън Робъртс - уелския специалист, който отговаря за прогреса на младите таланти, както и с Жюлиен Болон - отговорника за образователната програма на момчетата в академията на отбора. Варан ще опита да помага на младите спортисти да се подготвят за живота извън футбола.

"Радваме се да приветстваме Рафаел в нашия борд. Постиженията му в играта, съчетани с интереса му към младежта и образованието, съвпадат с нашите цели за бъдещето на Комо", заяви един от собствениците на клуба Мируан Суварсо.

31-годишният в момента Варан е юноша на Ланс, а след това изкарва 10 години с бялата фланелка Реал (Мадрид), преди да облече и екипа на Манчестър Юнайтед през 2021-а. За националния отбор на Франция има 93 мача и 5 гола.