Президентът на международната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино твърди, че благосъстоянието на футболистите остава приоритет за ФИФА в седмицата, когато синдикатите подадоха правна жалба срещу организацията в Европейската комисия. Профсъюзите и футболните лиги обвиниха глобалния ръководен орган на спорта в злоупотреба с господстващо положение, съгласно законодателството на ЕС за конкуренцията.

"ФИФА продължава да работи с организациите на футболистите, за да гарантира, че благосъстоянието на играчите остава приоритет и очаквам с нетърпение да продължа да работя с Довид и всички в AFE за постигане на тази цел", написа Джани Инфантино към своя снимка в Инстаграм с президента на испанския синдикат AFE Давид Агансо в Маями, САЩ.

ФИФПро Европа, континенталното подразделение на Световния съюз на футболистите, отказа коментар, но източници на "Ройтерс" казаха, че срещата на Агансо с Инфантино е била лична.

Насрочването на Световното клубно първенство се смята за повратна точка в разпалването на действията срещу ФИФА. Турнирът в САЩ няма да приключи преди 13 юли 2025 г., оставяйки малко време за почивка извън сезона, преди да започне подготовката за вътрешните първенства.

ФИФА настоява, че споразумението за календара е резултат от обширни консултации и обвини вестните лиги в лицемерие, тъй като много от тях, включително Висшата лига, са планирали свои собствени предсезонни събития, допълва БТА.

Следвай ни: