Нападателят на Байер (Леверкузен) Виктор Бонифейс е станал участник в сериозна автомобилна катастрофа часове след мача между неговия тим и Айнтрахт (Франкфурт), завършил 2:1 на 19 октомври.

28-годишният футболист е шофирал с „Мерцедес“ в средата на трите ленти в посока Франкфурт. Тогава, според собствения му разказ, той загубил контрол над автомобила поради умора и се блъснал странично в камион, който се движeл в дясната лента до Мерцедеса. Новината най-напред беше съобщена от сайта "footboom1.com", а след това потвърдена от ДПА, цитирайки клуба, който обаче не потвърждава за сериозна травма.

Първоначално във видео, публикувано в профила на футболиста в социалната мрежа Инстаграм, се вижда как ръката му е окървавена. Записът намери място на страницата на вестник "Билд" в интернет. По-късно обаче е свален от профила на играча. Появиха се и  снимки на пострадалата кола, в която е пътувал нигерийският футболист, както и на пристигнала на място линейка. Тези снимки обаче също са отстранени от профила.

Според информацията от клуба, Виктор е бил на път за летището във Франкфурт, за да вземе свой приятел, който е кацнал малко по-рано и не е управлявал автомобила.

От Байер потвърдиха, че Бонифейс вече е в отбора и се чувства добре.

Bundesliga star Victor Boniface taken to hospital after scary car crash

— The Sun Football (@TheSunFootball)