Четвъртият от Олимпийските игри в Лондон 2012 Николай Пенчев е решен да завърши кариерата си в България.

Това той призна в ексклузивно интервю пред “Тема Спорт”.

“Бих се радвал да приключи с волейбола в България. Ако е в ЦСКА - още по-добре. За щастие нямам по-сериозни контузии. Колко още ще играя, ще покаже съдбата. Надявам се да е по-дълго. Всеки би се радвал да приключи кариерата си в Българи, при семейството си и роднините си. Намеренията ми са такива”, сподели Пенчев.

От лятото пловдивчанинът тренира с ЦСКА и дебютира за “червените” с два поредни мача във “вечното дерби” срещу Левски, за негово съжаление - загуби.

“От изминалия сезон започнах да мисля за връщане в България, защото синът ми вече порасна, скоро ще тръгва на училище. През последните години почти постоянно бяхме разделени със семейството ми. И мислехме за вариант да се прибера”, коментира Пенчев.

“Започнах подготовката с ЦСКА и в крайна сметка се споразумяхме. И двете страни останахме доволни и реших да остана. Хареса ми да съм в България, да се прибирам вкъщи при семейството след тренировка. и не виждах смисъл да заминавам за чужбина.”

Посрещачът изрази амбиции да повтори с ЦСКА резултата от последния сезон, в който армейците играха финал за първенството.

“Надявам се и на добро представяне в Европа (“червените” играят с бившия отбор на Пенчев Епицентър Подоляни (Украйна). Двата мача с Левски ни показаха, че не сме във форма. Нямахме късмет да започнем с някой слаб отбор. Знаете, Левски е много силен тим, направиха много добра подготовка извън България, ще играят в Шампионската лига и се видя разликата на този етап. Надявам се лека-полека да натрупаме игрови ритъм”, добави Пенчев.

“За себе си мога да твърдя, че съм във форма. През лятото тренирах през ден, през два, не през цялото време. Играх наложително на турнира “Борис Гюдеров” в Перник и след това мачът за Суперкупата срещу Левски беше първия за мен. Тренираме доста добре, просто трябва да си намерим игровия ритъм. И смятам, че нещата ще се наредят”.

Следвай ни:

Снимки: Борислав Цветанов