Проведен беше семинарът “Зелен картон за първа домедицинска помощ в зала”, организиран от НВЛ с професионалното съдействие на Paramedics Bulgaria.

В понеделник, 21-октомври, участниците в събитието, сред които волейболни съдии и фенове, обогатиха своите познания по важни теми, свързани със спешни ситуации, които биха могли да възникнат във волейболната зала - по време на мач или тренировка.

Водещ на семинара беше Любомир Петров, управител на Paramedics Bulgaria, който разясни на присъстващите първи и основни стъпки, които би трябвало те да следват, ако са в ситуация, в която медицинското лице не е терен в първите минути от инцидента.

Засегнати бяха различните видове травми и състояния, като освен, че бяха дадени насоки за първа реакция, беше ясно подчертано, че тези действия не заменят медицинската помощ, която трябва да бъде извикана своевременно.

Г-н Петров запозна участниците с различни видове уреди, които биха могли да влезнат в употреба при дадена спешна ситуация, като проведе и различни демонстрации, чрез които показаха как би трябвало да се използва уреда или при каква позиция трябва да бъде тялото на пострадалия в зависимост от травмата или състоянието, в което се намира.

Чрез организирането на семинара “Зелен картон за първа домедицинска помощ”, НВЛ продължи своята дейност в посока социална и обществена отговорност.

Следвай ни: