Аналитичното предаване за европейски футбол на Sportal TV “Контра” е посветено на големите дербита от уикенда на топ първенствата в Европа. 

Журналистите на Sportal.bg Красимир Гълъбов, Радослав Стойков и Даниел Любомиров дискутират изявите на английските грандове в последната седмица преди паузата за националните отбори. 

Арсенал продължава да оглавява класирането във Висшата лига и дава единствено поводи за оптимизъм на феновете си, докато пък Манчестър Сити не спира да трупа дивиденти от изумителната форма на Ерлинг Холанд. 

Манчестър Юнайтед си свърши работата в Лига Европа, а Ливърпул живна в Шампионска лига с трудна победа над Аякс. Тотнъм и Челси засега остават на противоположни емоционални полюси, но е твърде рано да се оценява работата на Греъм Потър.

В Испания Реал Мадрид продължи с перфектното си представяне и спечели голямото дерби с Атлетико. Барселона също е безмилостен и по всичко личи, че “Ел Класико” ще даде отговор на въпроса кой е най-силният тим на Пиренеите.

В Серия “А” Наполи нанесе удар на шампиона Милан в дербито, а Интер и Ювентус продължават да притесняват и ядосват феновете си със слаби резултати.

Байерн (Мюнхен) не може да спечели вече четвърти пореден мач в Бундеслигата и въпреки перфектните изяви в Шампионска лига, се създава напрежение в столицата на Бавария.

Гледайте "Контра"!