Лече постигна пълен обрат в рамките на две минути и стигна до победа с 2:1 в домакинството си на Лацио. "Джалоросите" стартираха сезона в Серия А с успех за първи път в историята си.

Чиро Имобиле откри резултата в 26-ата минута. Това бе първата сериозна възможност, която "орлите" създадоха. Луис Алберто напредна и изведе голмайстора, който се разписва в първия кръг осми пореден сезон. За Имобиле това бе гол номер 200 в топ 5 първенствата на Европа.

UNA MARCA PARA LA HISTORIA: Ciro Immobile llegó a los 200 goles en Ligas TOP. pic.twitter.com/nWRW5Bxawt

— SportsCenter (@SC_ESPN) August 20, 2023

Преди неговото попадение Лече имаше инициативата и Проведел трябваше да се намесва след удар на Банда. Колегата му Фалконе пък се справи с изстрел на Лазари. След почивката Стрефеца стреля право във вратаря на Лацио, а Романьоли се намеси решително, за да блокира опит на Рафия.

LA PRIMA SORPRESA DEL CAMPIONATO È DEL LECCE! 😮😮😮

Bellissima vittoria in rimonta dei salentini nel finale con la Lazio, gli uomini di Sarri inciampano subito alla prima di Serie A ⚽️#LecceLazio | #SerieA pic.twitter.com/YNWEVDx3aI

— Eurosport IT (@Eurosport_IT) August 20, 2023

Фалконе направи фантастично спасяване след удар на Имобиле и отклони топката в гредата. Тази ситуация се оказа решителна за развоя на мача, тъй като малко по-късно се стигна до обрата. Понтус Алмквист изравни с хубав удар от границата на наказателното поле, а секунди след това Федерико Ди Франческо реагира най-бързо в наказателното поле.