Нидерландският полузащитник Френки де Йонг се завърна в игра за Барселона в двубоя срещу швейцарския Йънг Бойс в Шампионската лига, спечелен с 5:0. Успехът бе първи за каталунците през новия сезон в европейската надпревара. Де Йонг се появи на терена в 75-ата минута на мястото на Ламин Ямал и записа първи мач от пет месеца насам, след като се контузи в дербито с Реал Мадрид през април.

"Много съм щастлив, че бях отново на терена, за да играя футбол. Благодаря на феновете на посрещането, не го очаквах и съм щастлив от начина, по който хората се отнасят с мен", коментира Френки де Йонг, цитиран от испанския вестник "Спорт". "Смятам, че отборът изглежда доста добре, в сравнение с началото на сезона. Ще дам максимума от себе си, за да играя. Когато си контузен, винаги има тежки моменти. Възстановяването ми беше дълго и трудно, и наистина имах трудни моменти", призна нидерландският футболист.

Завръщането на Де Йонг е добра новина за Барселона, особено предвид малкото опции в полузащитата за старши треньора Ханзи Флик заради контузиите на Гави и Марк Бернал.

Следвай ни: