Босна излиза срещу Португалия в любопитен мач от група "J" в Зеница. За домакините срещата се явява една от последните възможности, за да запазят шансовете си за класиране, като те нямат алтернатива освен да търсят трите точки. "Мореплавателите" обаче едва ли ще искат да развалят серията си без загубена точка, като неостаряващият Кристиано Роналдо ще иска да подобри поредните си рекорди с националния отбор. Суперзвездата вече има 125 гола за Португалия и ще иска да добави още.

Статистиката категорично е на страната на португалците, които спечелиха предишния мач с 3:0 и в петте изиграни срещи между двата отбора имат 4 победи и само едно равенство.

Tonight against Portugal, Bosnia and Herzegovina will play the same team as last time.

Via @EmirDelicBiH #BIHPOR #Euro2024Qualifiers pic.twitter.com/yXRm2eYVEE

— BiHFootball (@BiHFootball) October 16, 2023

Новият наставник на Босна Саво Милошевич не прави нито една промяна в сравнение с победата с 2:0 над Лихтенщайн преди няколко дни. Звездата Един Джеко ще води атаката на тима, подпомаган от Мирослав Стефанович, Амир Рахманович и Ермедин Демирович. В средата на терена друг ветеран - Миралем Пянич, ще действа заедно с Гойко Цимирот.

O nosso 11 inicial para hoje! #VesteABandeira pic.twitter.com/36i2SgMyXP

— Portugal (@selecaoportugal) October 16, 2023

Наставникът на Португалия Роберто Мартинес е предприел ротации в състава си в сравнение с победата над Словакия с 3:2 преди няколко дни. Специалистът отново е избрал формация 4-3-3, като атаката на тима ще води играчът на Барселона Жоао Феликс, който заменя Гонсало Рамош като централен нападател и ще партнира на Кристиано Роналдо и Рафаел Леао. Данило и Отавио пък заемат местата на Бернардо Силва и Жоао Палиня, като Бруно Фернандеш допълва тройката халфове в средата на терена. Гонсало Инасио пък е титуляр за сметка на Антонио Силва в отбраната, като тя се допълва от Диего Далот, Рубен Диаш и Жоао Силва.

БОСНА (4-2-3-1): Шехич; Дедич, Баришич, Хаджикадунич, Коласинак; Пянич, Цимирот; Стефанович, Рахманович, Демирович; Джеко

ПОРТУГАЛИЯ (4-3-3): Коща; Далот, Диаш, Инасио, Кансело; Фернандеш, Данило, Отавио; Роналдо, Феликс, Леао