Селекционерът на Испания Лус де ла Фуенте видимо няма никакво намерение да връща Серхио Рамос в националния отбор. За последно защитникът беше част от “Ла Роха” през март 2021 година, след което Луис Енрике не го извика за Световното първенство. Наследилият го Де ла Фуенте също не показва готовност да разчита на него.

37-годишният Рамос, който се завърна в Севиля, обаче показва, че е във форма, като това особено си пролича в двубоя срещу Реал Мадрид през изминалия уикенд.

Логично това доведе до въпроси към Де Ла Фуенте. Такива му бяха зададени и в сряда, когато селекционерът се появи в Севиля, където е бил и футболист, и треньор.

“Рамос ли? Да, да, сега вече ще го повикам”, казва Де ла Фуенте със саркастичен тон към местни журналисти.

🔴 Luis de la Fuente habla de la posibilidad de convocar a Sergio Ramos para la Selección Española

🗣️ “Ahora voy a llamarlo”, dijo irónicamente pic.twitter.com/7NIja3C1oz

— Post United (@postunited) October 25, 2023

Поддръжниците на бранителя не приемат възрастта на Рамос като пречка, защото Хесус Навас, който е по-голям от него, е част от националния тим.

Наскоро самият Де ла Фуенте обясни, че трябва да избира 23-24 футболисти измежду 300. “Ако Рамос продължи да играе и трябва да се завърне в националния отбор, то ще се завърне. Но ако това не се случи, ще си е имало причина”, категоричен беше селекционерът.