Четиримата млади футболисти на Реал Мадрид, които през септември бяха арестувани, рискуват да бъдат осъдени и за разпространение на детска порнография, предаде “Кадена СЕР”. Въпросните играчи са от втория и третия тим на “белите” - Раул Асенсио (20 г., защитник) от Реал Мадрид Кастийя, както и играещите за Реал Мадрид “С” Феран Руис (20 г., защитник), Хуан Родригес (21 г., защитник) и Андрес Гарсия (20 г., нападател). Никой от тях няма мачове за първия състав.

Те бяха задържани след подаден сигнал, че разпространяват видеоклип, на който се вижда как трима от тях правят секс две момичета. По време на заснемането на клипа едното от момичетата е било непълнолетно. По тази причина сега съдията по делото е включил и обвинението за разпространението на детска порнография, само по което се предвижда затвор от 1 до 5 години.

Четиримата футболисти са на свобода, но са призовани за изслушване на 8 ноември.

Според събраните доказателства от тях само Асенсио не е правил секс с момичетата, но пък той е направил записа чрез своя смартфон. Останалите трима са обвинени в секс с непълнолетна, а общо четиримата са обвинени в разпространение на секс видео без разрешението на непълнолетното момиче. Това е ставало посредством приложението WhatsAрр.