Ръководството на Манчестър Юнайтед няма да взима никакви по-сериозни решения, включително такова за раздяла с мениджъра на тима Ерик тен Хаг, преди да бъде завършена сделката по закупуването на 25% от клуба от сър Джим Ратклиф, твърди авторитетното издание “Атлетик”. От там допълват, че настоящите собственици от семейство Глейзър не искат да правят никакви прибързани действия, които могат да нанесат вреда на преговорите, които са съвсем близо до своето завършване.

Според информация в пресата в Англия британският милиардер трябва да плати около 1,4 милиарда паунда за една четвърт от клуба, но и да получи контрол върху спортно-техническите решения в клуба. Медиите твърдят, че той вече има ясно изграден план за изграждането на изцяло нова спортна структура, а се очаква първото решение в това отношения да е назначаването на нов спортен директор.

Именно от тези нови хора, които ще влязат в управлението на Манчестър Юнайтед, ще се очаква да вземат решението и за бъдещото развитие на “червените дяволи” и дали това да стане с или без Ерик тен Хаг начело. 20-кратните шампиони започнаха изключително неубедително сезона и до момента имат 8 загуби в 15 мача, както и две последователни загуби с по 0:3 на “Олд Трафорд”.