Вратарят на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер говори пред медиите преди утрешния мач на баварците от Шампионската лига с Галатасарай.

“Щастлив съм, че се върнах и отново играя първите си мачове, и се радвам, че нещата се получиха толкова добре. Разбира се, тялото ми реагира донякъде след срещите, това е нормално. Винаги съм се чувствал много добре преди мачовете. След това винаги е важно да се грижиш добре за всичко. Много съм щастлив, че утре отново ще играя в Шампионската лига, при това в такъв страхотен мач, у дома пред нашите фенове срещу Галатасарай”, започна той.

Neuer: "We played a very good game for long stretches on Saturday. We had a good structure and played with control and focus. It was important that we were good from the start. We played well, took advantage of the momentum during the game and made our mark. Generally speaking,… pic.twitter.com/xxXdqtI6kN

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) November 7, 2023

Стражът се върна към изминалото дерби с Борусия (Дортмунд) през уикенда, спечелено с разгромното 4:0 като гост: “В събота изиграхме много добър мач в дълги периоди от време. Имахме добра структура и играхме с контрол и концентрация. Беше важно, че бяхме добри от самото начало. Играхме добре, възползвахме се от инерцията по време на мача и направихме своя удар. Като цяло, що се отнася до сезона, сме на прав път, с изключение, разбира се, на отпадането за Купата”.

Нойер говори и за националния отбор и новия селекционер на Германия Юлиан Нагелсман: “С него сме в контакт и разговаряхме и след мача в Дортмунд. Разбрахме се, че няма да пътувам за следващите мачове с националния отбор и вместо това ще използвам времето тук. Говорихме открито за всичко. Ще направя всичко възможно, за да се върна в националния отбор през следващата година. Амбициозен съм и винаги искам да бъда на терена - независимо за кой отбор играя".

Neuer on the national team: "Julian Nagelsmann and I are in contact and we also spoke after the Dortmund game. We agreed that I won't be travelling to the national team (for the next games) and use the time here instead. We spoke openly about everything. I will do everything to… pic.twitter.com/udsL9yb2Fd

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) November 7, 2023

Нойер похвали и конкурента си на вратата в Байерн Свен Улрайх: “Не знаем какво ще се случи в бъдеще. Ако аз съм извън игра, Улрайх веднага ще играе. Аз съм голям негов фен. Той винаги се е справял с работата си изключително добре. Щастливи сме, че го имаме в отбора като човек и като вратар с неговите качества".

Всички късни мачове от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние!  Да, на платформата Champions TV, която по традиция стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер!