Бивша служителка на Неймар заплаши да съди бразилския футболист, съобщават "Льо Паризиен" и "RMC Sport". Жената, която е сънародничка на суперзведата, е работила в къщата му в Буживал - предградие в западната част на Париж. Нейните претенции са, че е била карана да работи извънредно и не са й били изплатени дължимите пари.

35-годишната бивша служителка на Неймар, която е майка на четири деца, твърди, че трябва да получи 368 000 евро и заплашва да заведе дело срещу играча в съда. Тя твърди още, че има документи, с които ще докаже, че футболистът я е карал да работи седем дни в седмицата в продължение на почти две години (от януари 2021 г. до октомври 2022 г.), без това да бъде декларирано.

🔵 INFO LE PARISIEN | Neymar assigné aux prud’hommes pour travail dissimulé par une employée de maison sans-papiers

Cette Brésilienne dit avoir travaillé pour lui sept jours sur sept durant près de deux ans sans être déclarée et réclame 368 000 euros
➡️ https://t.co/xMdHXToZY1 pic.twitter.com/BAATKbmm9w

— Le Parisien (@le_Parisien) November 15, 2023

Още информации гласят, че жената е била принуждавана да работи в къщата на Неймар буквално две седмици преди раждането на последното й дете, а след това не е получила обратно работата си. На служителката е било плащано в брой, а не по банков път, като “темпото на работа е било адско, не е имало никакво заплащане на извънреден труд, никакъв платен отпуск и никакво медицинско наблюдение”.

Въпреки че жената се е опитала да постигне споразумение с настоящия играч на Ал-Хилал чрез своите адвокати, нейното препоръчано писмо до него очевидно е останало без отговор. Вече е бил уведомен и трудовия съд във Франция, който решава индивидуални спорове между работодатели и работници, произтичащи от всеки трудов договор.

Une mère de quatre enfants, employée pendant près de deux ans dans sa maison de Bougival , dit avoir travaillé pour l'ex-joueur du PSG de manière illégale. Elle réclame 368.000 euros au footballeur et menace de porter l'affaire au pénalhttps://t.co/infNH1xOo9

— RMC Sport (@RMCsport) November 15, 2023

Дей Креспо, един от служителите на Неймар, отговарящи за комуникацията, отказа да коментира въпроса пред “Льо Паризиен”. В момента бразилецът се възстановява от претърпяната операция на коляното след контузията.