Испанският национал и футболист на Атлетик Билбао - Нико Уилямс, оцени високо качествата на националния си отбор в навечерието на последните сблъсъци от квалификационния цикъл за Евро 2024. “Ла Фурия” предстои да играе с Кипър на 16-и ноември (четвъртък) и на 19-и ноевмри (неделя) срещу Грузия. Тимът от Иберийския полуостров вече си гарантира участие на финалите в Германия през следващата година, като Нико Уилямс смята, че в момента няма по-добър отбор от неговия.

“Мисля, че днес няма по-добър отбор от Испания. Знаем какво трябва да направим и имаме много ясни идеи. Не се съмняваме в нищо от това, което ни казва треньорът, а и преди всичко ние вярваме в себе си, а това е много важно за футболистите. А идеята за играта ни е много ясна. Знаем, че трябва да упражняваме натиск, дори след като загубим топката, както и трябва да атакуваме бързо всеки път, когато имаме възможност”, каза Уилямс, цитиран от испанския вестник “Marca”.

Нико Уилямс в момента прави сравнително добър сезон, като с клубния си Атлетик Билбао изигра 10 мача във всички турнири, вкара един гол и направи пет асистенции. Междувременно с националите Уилямс се включи в три от квалификационните мачове, вкара един гол и направи три асистенции.