Белгия победи Сърбия с 1:0 в контрола, играна в Льовен. 

Срещата трябваше да се проведе на стадион „Крал Бодуен“ в Брюксел, но заради наводнен терен се игра на друг стадион без публика.

Домакините откриха резултата след 61 секунди игра след груба грешка в защитата на Сърбия. Страхиня Павлович върна топката назад към своя вратар Предраг Райкович твърде слабо, като стражът излезе до границата на наказателното си поле, за да изпревари Люис Опенда и успя да го направи, но не ида улови топката. Там капитанът на „червените дяволи“ Яник Ферейра Караско стигна до кълбото, финтира вратаря и отбеляза във вратата за 1:0.

Западните ни съседи имаха отличен шанс да изравнят резултата в 31-ата минута, когато удариха греда. Самарджич получи от тъч вдясно по атаката в наказателното поле, след което върна за Павлович, който с едно докосване намери Филип Джуричич, а футболистът на Панатинайкос нанесе силен удар с левия крак, който обаче се отби от лявата греда на вратаря Матс Селс.

Две минути по-късно „червените дяволи“ пропиляха нова страхотна възможност. Както в предната ситуация комбинираха Опенда и Тилеманс. Нападателят на Милан намери халфа на Астън Вила в центъра, който пък изчака и го изведе отлично зад защитата на сърбите. Опенда опита да преодолее Райкович от границата на наказателното поле, но вратарят излезе и добре го блокира.

В 43-ата минута преди края на първата част Белгия пропусна нова страхотна възможност. За пореден път Тилеманс изведе Опенда отляво в наказателното поле, след което нападателят сви топката на Гудел и стреля с десния крак в близкия ъгъл, но Райкович изби.

В първите десетина-петнадесет минути на втората част интересни ситуации липсваха, като домакините от Белгия владееха повече топката, но не се стигна дори до един удар към вратата.

Той стана факт чак в 66-ата минута, когато Тилеманс предостави страхотно диагонално подаване за Оливие Деман отляво в наказателното поле, който финтира Гудел и стреля с десния крак в близкия ъгъл, но отново Райкович се намеси решително и спаси.

Последваха доста смени и в двата отбора, като за „червени дяволи“ се появиха играчи като Ваут Фаес, Доди Локебакио, Мичи Батшуай и Леандро Тросар, докато за западните ни съседи на терена влязоха Филип Костич, Саша Лукич, Душан Тадич, Никола Миленкович и Александър Митрович.

Двадесет минути преди края на редовното време сърбите отговориха с добра ситуация, при която Филип Костич намери с чудесно диагонално подаване Неманя Радонич отдясно в наказателното поле, който влезе навътре и стреля силно, но над вратата на Селс.

В 75-ата минута Саша Лукич получи отляво в половината на домакините, влезе навътре и стреля опасно към вратата, но топката премина малко над напречната греда.

Три минути след това Костич центрира отлично отляво в наказателното поле, където Александър Митрович бе заел добра позиция и засече с глава, но топката профуча покрай дясната греда на Райкович.

Минута преди края на редовното време Сърбия нямаше късмет да изравни резултата. Тогава отново Костич центрира отлично отляво в наказателното поле, където на границата на малкия пеналт Джуричич се хвърли на шпагат да засече, а топката се отби от дясната греда на Райкович, след което се удари във Ваут Фас и излезе покрай дясната греда в корнер.

В последната от трите добавени минути Андрия Живкович центрира към далечната греда, където обаче Страхиня Павлович стреля над напречната греда в аут. По този начин приключи и двубоят.