Наставникът на Ювентус Тиаго Мота изрази съжалението си за тежката контузия на защитника Бремер по време на своята пресконференция преди утрешния мач с Каляри. Той също така отказа да коментира ситуацията с халфа Пол Погба, чието наказание за употребата на допинг беше намалено и ще може да се завърне в игра през втория полусезон.

“Отборът се чувства много добре, победите помагат за това. Справяме се добре психически и физически. Аркадиуш Милик, Бремер, Николас Гонсалес, Василие Аджич и Тимъти Уеа, който почувства болки днес, няма да са на разположение утре, но ще мога да разчитам на останалите. Клубът ще реши какво ще прави с Погба. Той беше страхотен футболист, но не е играл от доста време. Концентриран съм върху утрешния мач, останалото не е от значение.

Щастлив съм от представянето на Николо Фаджоли, както и от това на целия тим. Той може да се подобрява, което важи за всички шампиони. Именно способността на постоянно развитие ги прави такива, а Фаджоли е способен на това. Следващото нещо е постоянството и съм убеден, че той може да го постигне. Бремер е доста важен играч за нас и много съжалявам за него на човешко ниво. Сега всички трябва да вдигнем нивото. Той щеше да поеме отговорността да помага на съотборниците си, но сега трябва да остане спокоен. Вчера видях, че вече е по-добре, а ние ще чакаме неговото завръщане.

Защо Мануел Локатели да не го замести? Това би ме направило най-щастливия треньор на света. Никола Савона също би могъл да го направи, но това са неща, които трябва да видя на тренировките. Не знам дали натоварената програма допринесе за тази контузия, но бяхме наясно, че ще е така още в началото на сезона. Жалко е и много съжалявам, когато се случи нещо като това с Бремер. Не е лесно, аз също съм преминам през това. Трябва да се надяваш операцията да мине добре и да имаш успешно възстановяване, защото прекарваш доста време сам. Ще трябва да вдигнем нивото, за да компенсираме тази липса. Той би направил същото за своите съотборници”, заяви Мота.

Следвай ни: