Бразилската суперзвезда Неймар тренира с отбора си от Саудитска Арабия Ал-Хилал в неделя, след като бе една година извън терените поради контузия.

Бразилецът ще може да играе за клубния си тим в мач от Азиатската шампионската лига още следващата седмица, но няма официално потвърждение, че това ще се случи в действителност. Мениджърите на звездата обявиха, че той се връща на терена заради любовта си към футбола и огромното си желание да играе отново на световни финали.

Бившият играч на Барселона и Пари Сен Жермен подписа с отбора от Рияд през август 2023 г. и изигра само пет мача, тъй като претърпя тежка контузия на лявото коляно по време на ангажимент с бразилския национален тим през октомври миналата година.

Неймар, чийто двугодишен договор изтича следващия август, има право да участва в мачовете от Шампионската лига на Азия, тъй като в континенталното състезание няма ограничения за броя на чуждестранни играчи. Това не е така в първенството на Саудитска Арабия, където той може да се появи отново едва през януари.

Ако е във форма, Неймар може да се завърне в националния отбор на Бразилия в квалификациите за Световното първенство в зона Южна Америка, насрочени за ноември.

Следвай ни:

Снимки: Imago