РБ Лайпциг съобщи, че офанзивният халф на тима Чави Симонс е с контузия и ще отсъства от терените няколко седмици. Младият нидерландец бе заменен принудително снощи в 78-ата минута на домакинската загуба от Ливърпул с 0:1 в Шампионската лига.

"Чави за съжаление получи травма на връзките на левия си глезен във вчерашния мач от Шампионската лига срещу Ливърпул и ще отсъства няколко седмици. Методът на лечение все още предстои да бъде определен", пишат от германския клуб.

#Xavi hat im gestrigen #ChampionsLeague-Spiel gegen den #FCLiverpool leider eine Bänderverletzung im linken Sprunggelenk erlitten und wird uns damit mehrere Wochen fehlen. Über die Behandlungsmethode wird noch entschieden.

Gute Besserung, @xavisimons 🙏#ComeBackStronger pic.twitter.com/nkdcrfudfj

— RB Leipzig (@RBLeipzig) October 24, 2024

Така Симонс най-вероятно ще пропусне всички мачове на РБ Лайпциг преди паузата за националните отбори през ноември, които са домакинства на Фрайбург в Бундеслигата и на Санкт Паули за Купата на Германия, гостуванията на Борусия (Дортмунд) в първенството и на Селтик в Шампионската лига, както и мача вкъщи с Борусия (Мьонхегладбах).

21-годишният нидерландец има досега през сезона 3 гола и 2 асистенции в 11 мача, като е под наем в германския клуб от Пари Сен Жермен.

Следвай ни:

Снимки: Imago