Хосе Мария Санчес Мартинес беше определен за главен рефер на предстоящия в събота сблъсък между Реал Мадрид и Барселона. Отговорник на ВАР пък ще бъде Мунис Руис.

Санчес Мартинес е сред най-известните съдии в испанския футбол и се очакваше точно той да получи наряд за двубоя. Той е почти ветеран в Ел Класико, като това ще е седмият път, в който той ще надува свирката в него. В предишните шест издания Реал и Барса имат по равен брой по победи - три, което се приема като идеално в случая, защото няма как някой да го обвинява в пристрастия.

Дебютът му в голямото дерби е от август 2017 година - 2:0 за Реал в реванш от сблъсъка за Суперкупата на Испания. За последно пък Мартинес ръководи дуела преди точно три години - на 24 октомври 2021 г., когато пак “белите” спечелиха - с 2:1 на “Спотифай Камп Ноу”.

Въпросният арбитър е на 41 години, от Мурсия е и по професия е икономист.

Преди време той си навлече гнева на бившия наставник на каталунците Чави Ернандес, след като ги изгони от пейката в един мач срещу Атлетико Мадрид. В едно от столичните дербита между Реал и Атлетико през миналия сезон от клубния ТВ канал на шампионите го обвиниха, че не бил свирил три дузпи за състава на Карло Анчелоти.

Следвай ни: