Голмайстор номер едно в историята на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни определи като най-трудния момент в кариерата си първия си сезон под ръководството на Жозе Моуриньо на “Олд Трафорд”. “Специалния” пое “червените дяволи” през 2016 година и много скоро закотви нападателя на пейката, а малко след това бе привлечен Златан Ибрахимович, който пък измести Рууни от титулярния състав.

“Жозе започна сезона с мен и Златан на на върха на атаката и всичко вървеше добре до едно гостуване на Норич. Аз играх зле, целият тим също се представи ужасно. Бях много разочарован, защото му дадоха шанс да ме извади от състава, което направи и никога повече не се върнах. За мен това бе трудно, защото бях капитан и трябваше всеки ден да ходя на тренировка и да покажа смело лице, но не бях щастлив, защото не играех. През януари говорих с Жозе и му казах, че от Евертън са ме потърсили и ме искат под наем или каквото и да е през този месец, но исках да играя. За да бъде честен, той ми отговори, че може да има нужда от мен в края на сезона и да играя в мачовете на Лига Европа, така че ме помоли да остана до края на сезона и ми обеща, че мога да си тръгна след това,” обясни Рууни.

В този първи сезон Жозе Моуриньо спечели трофеите в Лига Европа и “Карабао къп”, а след края на сезона Рууни се завърна в Евертън след 13 сезона с екипа на “червените дяволи”.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages