Мачът между Болоня и Милан от деветия кръг на Серия "А" официално беше отложен по решение на местните власти. По програма двубоят трябваше да се изиграе на „Ренато Дал’Ара“ в събота от 19:00 часа българско време.

Както е известно, през последните дни в региона на Емилия-Романя, чийто областен град е именно Болоня, беше засегнат от поройни дъждове, което доведе до наводнения. Именно това е и причината за отлагането на предвидения мач. Най-вероятно той няма да може да се проведе скоро заради натоварената програма на двата отбора в Серия "А", Шампионската лига и Купата на Италия, като първата свободна дата към този момент е 5 февруари. Има вариант и за 18 декември, но при условие че бъдат изместени мачовете на тимовете, насрочени на 20-21 декември.

❗️OFFICIAL: Bologna-Milan will not be played due to bad weather. Reijnders and Theo will therefore be suspended against Napoli. ⛈️ pic.twitter.com/oP2KqYA347

— Milan Matters (@MilanMatters) October 24, 2024

Отлагането на двубоя с Болоня води до още един проблем за Милан. Става въпрос за наказанията на двамата твърди титуляри – левия бек Тео Ернандес и полузащитника Тижани Райндерс, които сега ще бъдат валидни за домакинския сблъсък срещу лидера в класирането Наполи на 29 октомври от междинния десети кръг на Серия "А". Следващият мач на „рособлу“ пък ще бъде гостуването на Каляри на същата дата.

Следвай ни: