Отборът на Фиорентина записа успех с 4:2 при гостуването си на Санкт Гален в зрелищен двубой от третия кръг на Лигата на конференциите.

В 22-ата минута Кристиан Куаме от състава на италианците първи стигна до гол, но той не беше зачетен поради негова засада. Само минута по-късно домакините бяха тези, които поведоха в резултата. Тогава Жорди Куинтия пресече пас на Лукас Мартинес Куарта и подаде топката на Феликс Мамбимби, който я прати в мрежата с шут по земя.

We trail so far.#StGallenFiorentina 1-0 | 45' + 6' pic.twitter.com/qr3qjDr3ov

— ACF Fiorentina English (@ACFFiorentinaEN) October 24, 2024

Гостите обаче започнаха силно втората част и постигнаха бърз обрат. В 50-ата минута Мартинес Куарта възстанови равенството с удар с глава след центриране от корнер. Само четири минути по-късно Жонатан Иконе даде аванс на „виолетовите“ с диагонален удар по земя.

IKONE! 1-2! pic.twitter.com/AYYUGLc3Zh

— ACF Fiorentina English (@ACFFiorentinaEN) October 24, 2024

Тази преднина не се задържа дълго, тъй като в 62-рата минута Лукас Гьортлер изравни за швейцарците с красив удар с глава след центриране на Юго Вандермерш. В 69-ата минута Иконе отбеляза втория си гол в двубоя, с което отново изведе своя тим напред в резултата. В добавеното време „Ла Виола“ стигна и до четвърто попадение, след като Куаме нацели греда, но резервата Робин Госенс беше точен при своята добавка.

Three points!#StGallenFiorentina 2-4 #UECL pic.twitter.com/Zev5HZyzRY

— ACF Fiorentina English (@ACFFiorentinaEN) October 24, 2024

Така Фиорентина записа втора поредна победа в турнира след тази с 2:0 над ТНС, докато Санкт Гален претърпя ново поражение след това с 2:6 от Серкъл Брюж.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages