Отложеният съботен двубой между Болоня и Милан от деветия кръг на Серия "А" все пак може и да се изиграе този уикенд, твърдят италианските медии.

По-рано днес кметът на Болоня реши да отложи мача заради наводненията в града през последните дни. Именно кварталът, в който се намира „Ренато Дал’Ара“, е сред най-засегнатите части на града от проливните дъждове, каквито се очаква да има в събота. Тъй като в района ще има ремонтни дейности, градските власти искат да избегнат очаквания наплив от 35 хиляди зрители, който би затруднил възстановителните работи.

📰 @AntoVitiello: The final decision on #BolognaMilan will be made tomorrow morning after a new meeting. Milan, in contact with the Lega, is also advocating for the match to be played. Lega Serie A is pushing for the game to go ahead, either on a neutral field or behind closed… pic.twitter.com/rpOPxHL1aa

— Milan Posts (@MilanPosts) October 24, 2024

Въпреки това крайното решение за провеждането на двубоя си остава на Серия "А", като според информациите от лигата държат той да се изиграе по план. За целта в петък е предвидена среща между нейни представители и кмета Матео Лепоре. Очаква се от Серия "А" да предложат компромисни варианти като провеждане на мача пред празни трибуни или на неутрален терен. От Милан са против неговото отлагане, докато в Болоня са съгласни, тъй като не искат да изпуснат големите приходи от него. Ако „рособлу“ не се съгласят с решението на лигата, те са застрашени от служебна загуба с 0:3.

📰 @LucaManinetti: 🚨 3 situations for Bologna vs Milan:

▪️Match to be played at the Dall’Ara behind closed doors
▪️Match to be played at a neutral venue
▪️3-0 forfeit loss for Bologna. pic.twitter.com/uqxYo6FJk3

— Milan Posts (@MilanPosts) October 24, 2024

Ако в крайна сметка се стигне до отлагането на срещата, тя ще може да се проведе най-рано на 18 декември заради постоянните ангажименти на двата отбора в Серия "А", Шампионската лига и Купата на Италия.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages