Тотнъм записа трета поредна победа в основната фаза на Лига Европа. "Шпорите" измъкнаха минимален успех с 1:0 в домакинството си на АЗ Алкмаар. Победата за лондончани дойде с помощта на дузпа, реализирана от Ричарлисон в 52-рата минута в стил "Паненка".

През първото полувреме Тотнъм имаше своите шансове, но на няколко пъти Тимо Вернер пропусна добри възможности, а веднъж и Раду Драгушин стреля с глава след корнер, но и той не бе точен.

Гостите обаче също имаха своите положения, а в 29-ата минута Фрейзър Форстър трябваше да прави страхотно спасяване след изстрел с глава на Пенетра.

Любопитен момент в мача бе в 32-рата минута, когато Джеймс Мадисън падна в наказателното поле и съдията разгледа ситуацията за евентуална дузпа, но така и не отсъди такава.

Тотнъм обаче получи дузпа в своя полза в 51-вата минута. Лукас Бергвал бе спънат в гръб и съдията този път посочи бялата точка. Ричарлисон се нае с изпълнението на наказателния удар и елегантно стреля в центъра на вратата за 1:0.

Гостите завършиха мача в намален състав. В 85-ата минута Давид Мьолер Волфе изрита в гръб съперников играч и получи втори жълт и червен картон.

В крайна сметка Тотнъм се поздрави с успеха и с актив от 9 точки е на 2-рото място във временното класиране. АЗ Алкмаар пък допусна първа загуба и с 3 точки се намира на 24-тото място в таблицата.

Следвай ни: