Порто победи с 2:0 Хофенхайм в трети мач за двата тима от основната фаза на Лига Европа. Точни за португалците бяха Тиаго Джало (45+2') и Саму Омородион (75').

Така Порто, който загуби с 2:3 от Бодьо/Глимт и изпусна победата срещу Манчестър Юнайтед, днес записа първа победа и с 4 точки. Хофенхайм пък инкасира първо поражение в турнира и е със същия точков актив.

⏱Final de Jogo / End of the match / Final del Partido

🔵⚪FC Porto 2-0 TSG Hoffenheim
⚽45+1' Tiago Djaló
⚽75' Samu#FCPTSGH #UEL pic.twitter.com/kWuQ5IRpgq

— FC Porto (@FCPorto) October 24, 2024

Порто имаше първата по-добра възможност, когато в 29-ата минута Пепе Акино стреля, но националът на Германия Оливер Бауман успя да избие в корнер. Хофенхайм пък имаше добър шанс в края на полувремето, когато изстрел на Адам Хложек профуча над вратата на домакините. В продължението на първата част португалците успяха да поведат. След центриране от пряк свободен удар Нико Гонсалес свали с глава към Тиаго Джало, който с хубав удар откри резултата - 1:0 за Порто.

През втората част дълго време играта бе сравнително равностойна, но опитните португалци успяха да подпечатат победата си с второ попадение в 75-ата минута. Младият нападател Саму Омородион се пребори за една спорна топка с бранител на гостите и навлезе в наказателното поле, след което стреля с десния крак и направи безпомощен Бауман - 2:0 за Порто. Така срещата завърши при този резултат.

Следвай ни:

Снимки: Imago