Сензацията Хайденхайм продължава успешното си представяне в Лигата на конференциите, след като се наложи с 1:0 като гост на кипърския Пафос. Единственото попадение отбеляза Патрик Майнка в 25-ата минута.

Така дебютиращите в евротурнирите германци записаха втора поредна победа в основната фаза на турнира. Пафос, който елиминира българския ЦСКА 1948 по пътя си, пък остава с три спечелени точки.

⏰ 90+5. Min.: Der FCH bleibt international ohne Punkverlust.

⚽️ #HoirnaInternational #PAFFCH 0:1 pic.twitter.com/yavLe4DqsX

— 1. FC Heidenheim 1846 e. V. (@FCH1846) October 24, 2024

Кипърците имаха чудесна възможност да открият в 22-рата минута, но Муамер Танкович нацели с удар страничната греда на стража на гостите Кевин Мюлер. От този пропуск се възползва тима на Хайденхайм, който откри само три минути по-късно. Сирлорд Конте центрира и бранителят Патрик Майнка с удар от въздуха не остави шансове на вратаря на Пафос Ивица Ивушич - 0:1.

През втората част кипърците опитаха натиск и имаха няколко нелоши положения, но Кевин Мюлер спаси отлично удари на Джонатан Силва и Танкович. Късметът изневери и на Жоао Корея и Андерсон Силва, които също не сполучиха с изстрелите си и така срещата завърши с успех за германците.

Следвай ни:

Снимки: Imago