Отборът на Лацио записа трета поредна победа в Лига Европа, след като спечели визитата си на Твенте с 2:0 в мач от третия кръг на турнира.

Мачът започна кошмарно за нидерландците, тъй като в 11-ата минута техният вратар Ларс Унерщал излезе напред и фаулира с шпагат откъсналия се Булае Диа, заради което получи директен червен картон. В 26-ата минута „орлите“ се разминаха с гол, тъй като при центриране на Адам Марушич топката се отклони в далечната греда. Все пак те стигнаха до попадение в 35-ата минута, когато непокритият Педро Родригес се разписа с удар по земя. Първоначално беше маркирана засада на асистиралия му Матиас Весино, но в крайна сметка ВАР зачете гола.

HT | 0-1

⏸️ Avanti all'intervallo!#TwenteLazio #UEL #CMonEagles 🦅 pic.twitter.com/Xw35Ru892D

— S.S.Lazio (@OfficialSSLazio) October 24, 2024

В 49-ата минута гостите нацелиха втора греда, като този път беше спряно воле на Лука Пелегрини. Пет минути след това левият бек се отчете с още един голям пропуск. В 68-ата минута Валентин Кастейянос прати топката в противниковата мрежа, но попадението не беше признато заради отсъден фал срещу съотборника му Педро секунди по-рано. Шест минути по-късно съдията свири дузпа за римляните заради нарушение на Меес Хилгерс срещу Кастейянос, но след преглед с ВАР реши да я отмени. Гостите все пак успяха да отбележат втори гол в 87-ата минута, когато точен беше Густав Исаксен.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от S.S. Lazio (@official_sslazio)

Така Лацио остава лидер в класирането с пълен актив от девет точки, докато Твенте е на 28-ото място със своите два спечелени пункта.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages