Кирил Десподов помогна на своя ПАОК да се спаси от трета поредна загуба в Лига Европа. Шампионът на Гърция изоставаше с 0:2 на полувремето след попадения на Милан Хавел в 31-вата и Матей Видра в 39-ата минута, но се добра до равенство 2:2. Вина за това имаше и българският национал, който се появи в игра в 65-ата минута и асистира за първия гол на Тарик Тисудали в 84-тата минута, а крайното 2:2 оформи Абдул Рахман Баба в 93-тата минута.

Гостите можеха да поведат още в 3-ата минута, но гол на Аду бе отменен заради засада.

Все пак в 31-вата минута резултатът бе открит. Топката бе центрирана отляво и стигна до Милан Хавел, който от воле с помощта на напречната греда вкара за 0:1.

В 39-ата минута Виктория удвои преднината си. Удар на Аду бе спасен от вратаря, но топката попадна в краката на Матей Видра, който отблизо вкара за 0:2.

В 70-ата минута чехите останаха в намален състав заради втори жълт и червен картон на Сампсън Дуех.

ПАОК се възползва и успя да намали изоставането си в 84-тата минута. Десподов с прекрасно центриране сложи топката на главата на Тарик Тисдуали, който отбеляза за 1:2.

Гърците продължиха да се борят и в 93-тата минута се добраха и до равенството. При едно центриране в наказателното поле топката бе свалена с глава към Абдул Рахман Баба, който отблизо също с глава я прати в мрежата за 2:2.

Така ПАОК спечели първа точка в турнира и се изкачи до 29-ото място в класирането. Виктория пък записа трето поредно реми и с 3 точки е на 18-ата позиция в таблицата.

Следвай ни: