Легендата на Байерн (Мюнхен) Лотар Матеус анализира тежката загуба на баварците от Барселона с 1:4 в Шампионската лига, като обърна внимание на представянето на стража на германския гранд Мануел Нойер.

Lothar Matthäus: "I don't mean Manuel any harm, but he's not the support for the team at the moment like he was in the past. Manuel Neuer is not Manuel Neuer at the moment. His goalkeeping has changed. He used to anticipate every situation, he had a 360-degree view, and he could… pic.twitter.com/Pp1xaZHRTP

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) October 24, 2024

"Не искам да навредя на Мануел, но в момента той не тази подкрепа за отбора, както беше в миналото. В момента Мануел Нойер не е Мануел Нойер. Неговата работа на вратата се е променила. Преди той предвиждаше всяка ситуация, имаше 360-градусов поглед и можеше да инициира атаки с изграждащ пас. В момента той не може да даде сигурност на защитата. За това свидетелства и процентът от малко над 40% спасени удари в Бундеслигата", казва Матеус.

"Надявам се, че скоро ще намери пътя към старата си игра и увереност. В миналото, когато се изправяше срещу три удара към вратата, както във Франкфурт, той спасяваше един или два. Или пък в Барселона щеше да спаси един или два от четири удара. Вторият гол на Барселона е добър пример - Мануел се поколеба, след това излезе напред и не успя да направи нищо за гола“, заключва още бившият халф на Байерн.

Следвай ни:

Снимки: Imago