Айнтрахт (Франкфурт) победи с 1:0 латвийския РФС в трети мач за двата тима от основната фаза на Лига Европа. Трудната победа за германците донесе резервата Уго Ларсон в 79-ата минута. Така Айнтрахт е с 7 точки след първите три кръга, докато РФС остава с една спечелена точка.

Логично първата възможност в мача бе за домакините, като в 16-ата минута Омар Мармуш стреля, но стражът на гостите Фабрис Ондоа успя да избие в корнер. Германците продължиха да владеят инициативата, но до края на първата част не успяха да създадат кой знае какви ситуации.

Arbeitssieg! 🤠
–––––
⏹️ 90. | #SGERFS 1:0 | #SGE pic.twitter.com/ug0SnZfb2o

— Eintracht Frankfurt (@Eintracht) October 24, 2024

Второто полувреме продължи с натиск на Айнтрахт, като още в 46-ата минута гол на Лукас Мело бе отменен заради засада, а седем минути по-късно Мармуш изпусна от удобна позиция и стреля над вратата на латвийците. В 58-ата минута пък се наложи и на Кевин Трап да проявява класата си, след като извади шут на Робертс Савалниекс. Осем минути по-късно Айнтрахт пък получи дузпа, но след преглед с ВАР реферът промени решението си и я отмени. В крайна сметка натискът на "франките" се увенча с успех, когато в 79-ата минута голмайсторът на тима през този сезон Омар Мармуш този път влезе в ролята на асистент и изведе влезлия като резерва Уго Ларсон, който намери мрежата за 1:0.

РФС обаче можеше да върне много бързо гола, но Адам Маркиев нацели с шут напречната на греда на Кевин Трап. В последните секунди на мача латвийците отново имаха добра ситуация, когато Ниелс Нкунку успя да блокира опасен удар на Жига Липушчек и да удържи победата за тима си.

Следвай ни:

Снимки: Imago