Новият сезон в Бундеслигата започва тази вечер с двубоя между Вердер (Бремен) и шампиона Байерн (Мюнхен). Баварците не крият амбициите си да триумфират с титлата за 12-ти пореден път и се нуждаят от силен старт, с който да заличат негативните впечатления от тежката загуба срещу РБ Лайпциг за Суперкупата на Германия.

През лятото баварците направиха звездна селекция, като две от новите имена в тима започват от първата минута на "Везерщадион". Атаката ще води Хари Кейн, а в центъра на защитата Ким Мин-Жае ще си партнира с Дайо Упамекано. Конрад Лаймер е на пейката, а Рафаел Герейро остана извън групата за мача заради контузия в прасеца.

⚫🟣 Unsere 𝕏𝕀 für den #Bundesliga-Auftakt! 👊#packmas #SVWFCB pic.twitter.com/ItBueGGGxz

— FC Bayern München (@FCBayern) August 18, 2023

Зад Кейн ще действат Льорой Сане, Джамал Мусиала и Кингсли Коман, а Томас Мюлер е сред резервите. Там е и Бенжамен Павар, който се очаква съвсем скоро да премине в Интер. Вместо него на десния фланг на защитата ще играе Нусаир Мазрауи, а отляво ще е Алфонсо Дейвис. На вратата в отсъствието на все още възстановяващия се Мануел Нойер застава Свен Улрайх, а двойка вътрешни халфове са Йошуа Кимих и Леон Горетцка.

Българският национал Илия Груев не е в титулярния състав на Вердер. Родният халф, за когото се появиха информации, че е желан от Аякс, вероятно ще се появи през второто полувреме.

Mit dieser Aufstellung gehen wir in das erste Heimspiel der Saison 23/24! 💪#Werder | #SVWFCB pic.twitter.com/uGCoycFVoW

— SV Werder Bremen (@werderbremen) August 18, 2023

В предни позиции Оле Вернер залага на познатото дуо Никлас Фюлкруг - Марвин Дукш. Наставникът на "бременските музиканти" е наситил средата на терена с петима футболисти в лицето на Антони Юнг, Йенс Стаге, Сене Линен, Леонардо Битенкурт и Митчел Вайзер, който е юноша на Байерн. Тримата защитници пред Иржи Павленка са Амос Пийпер, Милош Велкович и Марко Фридъл.

Подобно на Байерн, Вердер също разочарова в първия си официален мач и отпадна от Купата на Германия след загуба с 2:3 от третодивизионния Виктория (Кьолн).