Борусия (Дортмунд) унищожи Селтик със 7:1 в мач от втория кръг на основната фаза на Шампионската лига. 

С хеттрик в зрелището на „Сигнал Идуна Парк“ се отличи Карим Адейеми, два гола добави Серу Гираси, а по едно попадение вкараха Емре Джан и Феликс Нмеча. Почетният гол за шотландците отбеляза Даизен Маеда.

След този резултатен успех „жълто-черните“ събраха 6 точки, Селтик остава с 3 т..

Домакините спечелиха дузпа в 6-ата минута, когато Каспер Шмайхел фаулира Джейми Гитънс и съдията Хосе Мария Санчес посочи "бялата" точка. Джан реализира дузпата за 1:0.

Отговорът на Селтик обаче не закъсня и секунди по-късно Арне Енгелс центрира добре в наказателното поле, където намери Даизен Маеда, който овладя топката и прониза мрежата на Грегор Кобел – 1:1!

Мълниеосносна беше реакцията и на Борусия. В 11-ата минута Юлиан Бранд подаде към Адейеми, който с удар от движение насочи преодоля Шмайхел за 2:1!

След половин час игра Адейеми с шут от границата на наказателното поле покачи на 3:1.

В 40-ата минута дойде нова дузпа за Дортмунд, този път за нарушение на Енгелс срещу Адейеми. С изпълнението се нагърби Гираси - 4:1!

Скоро след това Адейеми оформи своя хеттрик, възползвайки се от рикошет, след който топката стигна до него и той с удар от дистанция порази мрежата на Шмайхел.

В 66-ата минута след корнер топката стигна до Нико Шлотербек, който я насочи към Гираси и нападателят вкара с удар от близка дистанция - 6:1.

Край на мизерията за гостите сложи Феликс Нмеча, който вкара за 7:1.