Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти не остана твърде разочарован от нулевото равенство с Райо Валекано на "Сантиаго Бернабеу". Той смята, че тимът му е направил всичко възможно да спечели, като единствено е липсвал голът. Въпреки това той не смята да прави драма от това равенство.

"Просто ни липсваше гол. Мисля, че имахме добро отношение и енергия, но не постигнахме резултата, който искахме. Стреляхме 23 пъти, а към нашата врата нямаше удари. През първото полувреме може би действахме твърде много отляво, когато трябваше да използваме и десния фланг. Направихме го повече през второто полувреме. Опитвахме по всякакъв начин, с центрирания, вертикални подавания, но не се получи. Мисля, че бяхме добри, но понякога може да се случи така, че да не вкараш. Важното бе да продължим да опитваме до края, което и направихме. Не гледам на мача в зависимост от резултата. Няма драма, ние сме добре поставени в надпреварата за титлата и в Шампионската лига”, заяви Анчелоти.

"В някои мачове може би сме печелили, без да го заслужаваме, а тук заслужавахме да спечелим, но не успяхме. Мога да съм тъжен, когато побеждаваме, но не играем добре, а друг път мога да бъда щастлив, когато играем добре, но не побеждаваме. Ако трябва да избирам, предпочитам да победим Барселона, отколкото Райо", каза още специалистът.