От началото на сезона Ювентус може и да не показва впечатляваща игра в атака във всеки свой мач, но за сметка на това демонстрира отлична дисциплина в защита, която се оказва ключова за победите на тима.

Така беше и в снощния успех на “бианконерите” с 1:0 при гостуването на Фиорентина, който завърши със шеста поредна суха мрежа на Войчех Шчесни в Серия "А". Според статистиката на Wyscout Ювентус изцяло е предоставил инициативата на Фиорентина във вчерашния двубой, но за сметка на това се е представил чудесно в защита след победния гол на Фабио Мирети още в 10-ата минута.

“Виолетовите” са владеели топката в 68% от времето срещу 32% в полза на гостите. Играчите на Винченцо Италиано са направили общо 460 паса, а за сравнение възпитаниците на Масимилиано Алегри са осъществили едва 173 подавания. В “Старата госпожа” са спечелили 47 от общо 86 единоборства в защитен план (55% успеваемост), а в атака са участвали в 68 дуела, като са надделели в 27 от тях (40% успеваемост).

Прави впечатление, че футболистите на торинския гранд са пресекли 74 паса и са направили 58 изчиствания. Междувременно, в тима от Флоренция са спрели 31 противникови подавания и са изчистили топката само 9 пъти. За сметка на това те са спечелили топката в противниковата половина цели 63 пъти, а гостите са го направили в 17 случая.

Що се отнася до отправените изстрели, Фиорентина има голямо превъзходство: 24 техни удара срещу 4 на противника. Точните шутове на домакините са 4, а тези на “бианконерите” са 3. Очакваните голове на “виолетовите” са 0,79, а тези на техния опонент - 0,59. Освен това във Фиорентина са имали средно по 0,79 атаки на минута, а в Ювентус - по 0,24 атаки. Корнерите също категорично са в полза на домакините: 9 срещу 2.

Въпреки цялата тази статистика, която отразява атакуващото надмощие на “Ла Виола”, “Старата госпожа” успя да отмъкне победата с всеотдайна игра в отбрана.