Вратарят на Реал Мадрид Кепа Арисабалага, който пропусна победата над Брага с 3:0 от груповата фаза на Шампионската лига заради контузия, получена на загрявката, ще отсъства от игра между две и три седмици, съобщава испанският вестник "Марка". Днешните медицински прегледи на футболиста са показали, че той има разтежение на бедрото.

Предвид предстоящата пауза за националните отбори, Кепа Арисабалага вероятно ще пропусне мачовете на Испания. Украинецът Андрий Лунин, който замени испанския си колега в състава за двубоя с Брага, изглежда ще бъде на вратата на Реал Мадрид и за домакинството срещу Валенсия в мач от Ла Лига на 11 ноември.

⚽️ Kepa, portero del Real Madrid, sufre una pequeña rotura en el abductor derecho y estará de dos a tres semanas de baja. Por otro lado, Valverde se une al plan de ampliaciones y firma hasta 2029.
👇 Lee aquí la noticia de @Calonge7 https://t.co/sLWYAR7Le7

— EL PAÍS Deportes (@elpais_deportes) November 9, 2023

До следващата среща на Реал от първенството на Испания има две седмици, тъй като гостуването на Кадис е насрочено за 26 ноември и се очаква Кепа Арисабалага да е възстановен до тогава.