Финалистът от последното издание в Шампионската лига Интер си осигури участие в елиминациите на турнира два кръга преди края на тазгодишната групова фаза. По този начин миланският гранд стана 14-ият сигурен клуб, който ще играе в първото издание на новия формат на Световното клубно първенство през лятото на 2025 г., в което ще участват общо 32 отбора от различните конфедерации, съобщава “Скай Спорт Италия”.

12-те европейски представители се класират според техните резултати в Шампионската лига в периода 2021 - 2024 г., като всяко първенство има право на не повече от два участника. С класирането си за осминафиналите на ШЛ “нерадзурите” събраха достатъчно добър коефициент, за да са сигурни, че няма да бъдат изместени от други два италиански отбора.

Вторият възможен представител от Серия А в Световното клубно първенство най-вероятно ще бъде определен измежду Ювентус, Милан и Наполи. Засега “бианконерите” са най-напред измежду двата тима, но не играят в ШЛ през този сезон, така че могат да бъдат задминати. “Росонерите” разполагат с пет точки повече от “партенопеите”, които обаче в момента са с по-големи шансове да продължат към елиминациите на турнира.