Един от големите фаворите в Лига Европа - Ливърпул, гостува на Тулуза в двубой от четвъртия кръг на Група "Е". Мърсисайдци ще се опитат да останат със стопроцентов актив и да си осигурят още днес участие в елиминациите на турнира. Преди две седмици тимът на Юрген Клоп победи същия съперник с 5:1 на "Анфийлд".

Тулуза има четири точки, колкото и Роял Юнион СЖ, който по същото време гостува на аутсайдера в групата ЛАСК.

Треньорът на домакините Карлес Мартинес Новел е заложил на същите 11, които започнаха и на "Анфийлд". Далинга, който отбеляза единствения гол във вратата на Ливърпул, отново води атаката на френския тим.

Луис Диас започва като титуляр за Ливърпул, след като само преди минути бе разпространена добрата новина, че неговият баща, който бе в плен в продължение на 12 дни, най-сетне е бил освободен. Иначе Клоп очаквано е направил много промени, като единствените, които запазват местата си от мача с Лутън през уикенда, са Джо Гомес и Алексис Мак Алистър. Младият Джаръл Куанса стартира в центъра на защитата, а Ватару Ендо и Харви Елиът влизат в халфовата линия. Бен Доук и Коди Гакпо са партньори на Диас в атаката на Ливърпул.

The Reds arriving at Stade de Toulouse 🚍#TFCLIV pic.twitter.com/sKI3Hz2kK3

— Liverpool FC (@LFC) November 9, 2023

Главен съдия на двубоя ще бъде българският рефер Георги Кабаков. 

Тулуза: Ресте, Деслер, Николайсен, Коста, Диара, Суазо, Касерес, Сиеро, Шмид, Дьонум, Далинга

Ливърпул: Келъхър, Гомес, Матип, Куанса, Цимикас, Едно, Мак Алистър, Елиърт, Доук, Диас, Гакпо