Атакуващият халф на Краснодар Едуард Сперцян е първата алтернатива на Ювентус, ако се провали в опита си за сделка за  крилото на Сасуоло -  Доменико Берарди през зимния трансферен прозорец, твърди Sky Sport.

Торинският клуб ще трябва да плати 15 милиона евро за арменския национал. Алегри го цени за тактическата му адаптивност и способността да играе на няколко позиции. Ювентус може да привлече Сперцян през зимния трансферен прозорец. Скаутите на клуба следят играта на 23-годишния футболист, чийто договор с Краснодар е до лятото на 2026 г. През този сезон играчът е записал 18 мача във всички турнири, отбелязвайки 7 гола и давайки 3 асистенции.

❗Juventus are considering Eduard Spertsyan as an alternative to Berardi.

The Armenian International is available for €15m.

[@SkySport] #Juventus pic.twitter.com/TUudbozcdy

— Forza Juventus (@ForzaJuveEN) November 16, 2023

Междувременно, от “Старата госпожа” също така са изпратили скаут да следи изявите на полузащитника на Монако Юсуф Фофана. "Бианконерите" планират да се подсилят и с опорен халф през януарския трансферен прозорец след наказанието за залагания, наложено на Николо Фаджоли и положителната допинг проба на Пол Погба, които ограничиха възможностите на Масимилиано Алегри в центъра на терена.

‼️Juventus are interested in Monaco’s Youssouf Fofana. The Bianconeri scouts have been to watch the 24-year-old midfielder several times in recent months. His contract expires in 2025. (@RMCsport) pic.twitter.com/xMpSJRJiap

— JuveFC (@juvefcdotcom) November 16, 2023

Според RMC Sport един от полузащитниците, които директорът на Ювентус Кристиано Джунтоли следи от известно време, е Фофана от Монако, който е повикан от селекционера на Франция Дидие Дешан за квалификациите за Евро 2024 срещу Гибралтар и Гърция. 24-годишният футболист вероятно ще играе в тези два мача, така че торинският гранд, както и Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед изпратиха скаути, за да следят отблизо изявите му. Играчът има договор с Монако до юни 2025 година. "Бианконерите" може да изпратят оферта за него още през януари.