Астън Вила и Манчестър Юнайтед завършиха при резултат 0:0 в мача помежду си от седмия кръг на английската Висша лига. Така в трети пореден мач от Премиър Лийг "червените дяволи" от Манчестър нямат не само победа, но и отбелязан гол. Те са едва 14-и в класирането с 8 точки, докато бирмингамци заемат пета позиция с 14 точки. Лидер продължава да е Ливърпул с 18 точки, следван от Манчестър Сити и Арсенал с по 17.

В другия мач от Премиър Лийг, който се игра по същото време, Челси допусна грешна стъпка у дома срещу Нотингам. Двубоят завърши без победител - 1:1, като и двата гола паднаха пред второто полувреме. Крис Уууд даде аванс на Нотингам в резултата в 50-ата минута с удар от въздуха от близко разстояние, а Нони Мадуеке изравни за "сините" от Лондон с хубаво попадение с удар по земя в 57-мата минута.

В 78-мата минута Джеймс Уорд-Праус от Нотингам получи втори жълт, съответно червен картон, но домакините не успяха да се възползват от численото си предимство на терена в минутите до края. Челси е на четвърто място с 14 точки, а Нотингам Форест заема девета позиция с 10 точки.