Барселона срази Алавес с 3:0 като гост в мач от деветия кръг на испанската Ла Лига. Автор и на трите гола в мача стана полският ветеран Роберт Левандовски. 36-годишният нападател порази противниковата врата на три пъти през първото полувреме, като бе точен в седмата, 22-рата и 32-рата минути.

Любопитно за отбелязване е, че в стартовия състав на домакините от Алавес бе 30-годишният испански нападател, носещ името Стоичков. Той остана на терена до 57-мата минута, когато бе сменен от Томас Конечни.

Лева откри резултата с гол с глава в седмата минута след центриране от фаул на Рафиня. В 22-рата минута полякът бе точен за 0:2 с удар от границата на вратарското поле след отличен пробив и асистенция отново на Рафиня. Десет минути по-късно Лева бе изведен чудесно от Ерик Гарсия в наказателното поле на домакините и с удар по земя изпрати топката в мрежата.

Барса е лидер в класирането с 24 точки, като е с вече осем победи и само едно поражение дотук в Ла Лига. Реал Мадрид е втори с три точки по-малко. Алавес пък е 12-и с 10 точки, като днес претърпя петото си поражение в първенството.