Сезонът се превръща в истински кошмар за Шльонск, който през миналия сезон стана вицешампион на Полша. Със Симеон Петров и Алекс Петков в състава си, отборът от Вроцлав допусна четвърта поредна загуба в първенството на Полша и заема последното 18-о място в класирането без нито една победа.

Петров отбеляза гол, но той не спаси Шльонск от домакинско поражение с 2:4 от Краковия. Петков също беше титуляр, а дебют за състава на Яцек магиера направи привлеченият наскоро бивш младежки национал на България Силвестър Джаспър.

Началото беше перфектно за домакините. Още във 2-ата минута Петер Шварц центрира от десния фланг, а Симеон Петров скочи най-високо в наказателното поле и с глава откри резултата. Шест миути по-късно Шльонск удвои аванса си с попадение на Томазо Гуерчо и изглеждаше, че тимът ще стигне до първата си победа, но не се случи нищо подобно.

До почивкатаТудор Балуца се контузи и беше принудително заменен, а Краковия върна един гол чрез Бенджамин Калман от дузпа в 21-ата минута.

След края на първото полувреме Магиера смени Алекс Петков, който имаше жълт картон, а в 47-ата минута Якуб Югас се разписа за 2:2. След час игра Джаспър се появи за първи път с екипа на Шльонск, а един от двамата напуснали беше бившият нападател на Лудогорец Якуб Швиерчок.

В 68-ата минута Мик ван Бюрен направи пълния обрат факт, а Айдин Хасич в 76-ата окончателно сломи съпротивата на домакините.

Победата изпрати Краковия на трето място в класирането с 23 точки, колкото има и вторият Ракув. Лидер с 25 точки е Лех (Познан).

В следващия кръг на Екстракласата Шльонск ще гостува на ГКС Катовице в опит да спре негативната си серия.

Следвай ни: