Отборът на Лацио осъществи обрат за домакински успех с 2:1 над Емполи в двубой от седмия кръг на Серия "А". Това е четвърти пореден успех за римляните във всички турнири, като освен това те нанесоха първо поражение на своя съперник от началото на сезона.

Мачът започна чудесно за „адзурите“, които поведоха в резултата още в 9-ата минута. Тогава Ола Солбакен центрира в наказателното поле, където Себастиано Еспозито надскочи Алесио Романьоли и се разписа с глава. Точно преди почивката домакините съумяха да възстановят равенството по подобен начин, след като капитанът Матия Дзакани засече с глава центриране на Нуно Тавареш.

Captain Zaccagni gets his side level! ⚽©️#LazioEmpoli 1-1 pic.twitter.com/q9zhZn0gq7

— Lega Serie A (@SerieA_EN) October 6, 2024

В 50-ата минута „орлите“ получиха правото да изпълнят дузпа заради фал на Джузепе Пецела срещу Булае Диа. Девис Васкес обаче с крак изби удара от бялата точка на Валентин Кастейянос, който направи и неуспешна добавка с глава. „Бианкочелестите“ все пак стигнаха до победно попадение в 84-тата минута, когато именно аржентинският нападател асистира на резервата Педро Родригес, който с мощен шут отбеляза решаващия гол.

✅ YEEEEEEEEEES#LazioEmpoli#CMonEagles 🦅 pic.twitter.com/ErEG4yO2om

— S.S.Lazio (@OfficialSSLazio) October 6, 2024

С четвъртата си поредна победа в мачовете си срещу този опонент Лацио събра 13 точки и се настани на четвъртото място в класирането, където Емполи е на десетата позиция с 10 пункта.

Следвай ни: