Пари Сен Жермен допусна грешка в срещата с Реймс от 10-ия кръг на Лига 1. Двубоя тзавърши при резултат 0:0, като това равенство със сигурност не влизаше в сметките на шампионите. Парижани бяха без контузения Лионел Меси, а и Неймар получи почивка и бе оставен на пейката и като че ли тяхното отсъствие си каза думата и гостите изглеждаха доста по-беззъби в предни позиции и така и не успяха да намерят пътя към гола. Към това трябва да прибавим и червения картон, който Серхио Рамос си изкара в края на първото полувреме, което още повече обърка играта на съотборниците му.

Първият по-добър шанс в мача бе за ПСЖ. В 13-ата минута Фабиан Руис отправи мощен изстрел, който бе отразен от Йехван Диуф.

Двадесет минути по-късно столичани имаха още по-добър шанс, като Килиан Мбапе се озова очи в очи с вратаря на съперника, но не успя да го преодолее.

В 35-ата минута и домакините създадоха първата си по-добра възможност в мача. Мунетси се освободи в наказателното поле и шутира по земя и Джанлуиджи Донарума трябваше да прави първото си по-сериозно спасяване.

Ключовият момент в мача дойде в 42-рата минута. Тогава Серхио Рамос получи жълт картон за опасно посягане, испанецът реши да спори със съдията и като че ли го напсува, след което жълтият картон се превърна в червен, а защитникът пое към съблекалните.

С човек по-малко за ПСЖ бе трудно да покаже най-доброто през втората част. Наложи се и Неймар да влезе в игра и най-доброто положение се откри именно пред него. В 67-ата минута той бе изведен очи в очи с вратаря, но стреля встрани от вратата.

Две минути по-късно и домакините имаха чудесна възможност, след като Флипс оправи хубав изстрел от воле, но Донарума внимаваше и улови.

В края на мача по чудо не се стигна до още изгонени, след като страстите се нажежиха и се стигна до сблъсъци между двата отбора, но съдията предпочете да даде само жълти картони за провинилите се.

Така срещата завърши без голове и без победител. Въпреки това ПСЖ запазва лидерската си позиция с 26 точки, докато Реймс се намира на 14-тото място с 8 точки.