Финалният ден от сезон 2022/23 в Ла Лига започва с пет мача от 19:30 часа българско време, в които ще стане ясно кой ще е последният участник в евротурнирите от квотата на Испания. Вече са ясни петте участници в Шампионската лига. Това са Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Реал Сосиедад, които със сигурност ще завършат в топ 4. Единствената интрига тук е кой от мадридските грандове ще финишира втори. В момента тази позиция се заема от Реал, който има точка аванс пред градския си съперник. Севиля също ще играе в Шампионската лига, след като през седмицата спечели финала в Лига Европа срещу Рома. Виляреал и Бетис ще бъдат испанските представители в Лига Европа през следващата кампания. Отборът, който завърши на седмо място, ще участва в Лигата на конференциите. В момента Осасуна е на седмото място, като „червените“ държат съдбата си в свои ръце, защото ако победят Жирона, няма как да бъдат изместени. Жирона обаче също е в тази битка, тъй като преди днешните мачове е само с точка по-малко.

Атлетик Билбао има доста по-малки шансове, макар че има същия актив като Осасуна, защото трябва да победи Реал като гост и да се надява, че Осасуна няма да спечели своя мач. Райо Валекано гостува на Майорка и се надява на победа и добро стечение на обстоятелствата в другите срещи, за да се добере до седмата позиция.

Най-странното е, че Севиля също има шанс да се класира на седмото място, макар че андалусийци нямат особена мотивация за това, тъй като, както вече стана дума, ще играят в Шампионската лига. Ако все пак се стигне до подобна интересна развръзка и Севиля се класира на седмата позиция, това ще доведе до парадокса Испания да се лиши от една европейска квота, защото тя няма да бъде прехвърлена на отбора, който завърши на осмото място.

В петте късни мача пък ще бъде определен последният изпадащ отбор, който ще се присъедини към Елче и Еспаньол. Цели шест тима са замесени в тази битка, тъй като се побират в едва две точки в класирането. Валядолид в момента е под чертата, а Селта, Алмерия, Валенсия, Хетафе и Кадис също ще треперят до последно за мястото си в елита.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe