Днес ще се изиграят последните мачове от сезон 2022/23 от Серия А. Шампионът Наполи ще изиграе първия двубой за деня от 19:30 българско време, когато ще се изправи срещу Сампдория. Освен тях места в Шампионската лига догодина вече си осигуриха Лацио, Интер и Милан, които също ще изиграят своите двубои от последния кръг за сезона от 22:00. 

Голямата интрига в днешния ден ще носят сблъсъците на Рома, Аталанта и Ювентус. Първите два отбора заемат съответно пето о шесто място, но “старата госпожа” е само точка по-назад и тритре тима ще си оспорват местата даващи право на участие в Лига Европа през следващата кампания. Останалият на седмото място трите тима ще трябва да се задоволи с място в Лигата на конференциите през следващата година.

Двубоят на Рома носи още един допълнителен заряд, тъй като те ще се изправят срещу Специя на Петко Христов, които са с равни точки с Верона и само головата разлика все още ги държи на 17-ото място над чертата на опасната зона. Отборът от града на Ромео и Жулието пък ще има трудна задача да гостува на Милан, но продължава да храни надежди, че при загуба на Специя и добър резултат на “Сан Сиро” ще успее да се спаси.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe