Кристъл Палас приема Арсенал на "Селхърст Парк" в лондонско дерби, с което приключва втория кръг от новия сезон в Премиър лийг. Двата отбора записаха победи на старта на шампионати и сега ще се опитат да останат със стопроцентов актив.

През миналия сезон Арсенал спечели 10 от всички 12 лондонски дербита, поставяйки нов рекорд по този показател. Иначе "топчиите" нямаха проблеми и в двата мача с Кристъл Палас през последната кампания, след като ги спечелиха с общ резултат 6:1.

Рой Ходжсън залага на същия състав, който започна и при победата над Шефилд Юнайтед. Одсон Едуар отново води атаката на "орлите", подпомаган от Езе, Аю и Шлуп, които ще действат зад него. Матета не е в групата за днешния двубой.

🟡 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 🔵

One change from last time out - Tomiyasu replaces Timber

COME ON YOU GUNNERS! pic.twitter.com/mQsaIRSaPX

— Arsenal (@Arsenal) August 21, 2023

Микел Артета е направил една принудителна промяна в сравнение с двубоя с Нотингам Форест от първия кръг. Текхиро Томиясу заменя контузения Юриен Тимбер. Габриел Магаляеш отново е на пейката, където е и най-новото попълнения Давид Рая. Олександър Зинченко също е сред резервите, след като се възстанови от своята контузия. Атаката се води от Едуард Нкетия, докато Кай Хавертц е част от халфовата линия на Арсенал.

Кристъл Палас: Джонстън, Уорд, Андерсен, Геи, Митчъл, Лерма, Дукуре, Аю, Езе, Шлуп, Едуар

Арсенал: Рамсдейл, Парти, Уайт, Салиба, Томиясу, Райс, Йодегор, Хавертц, Сака, Мартинели, Нкетия

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!