Бразилският гранд Флуминензе надви аржентинския колос Бока Хуниорс с 2:1 след продължения на митичния стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро и за първи път спечели Копа Либертадорес - най-престижния клубен турнир в Южна Америка. Бока Хуниорс се размина с мечтания седми рекорден трофей в надпреварата.

Близо 80 000 фенове бяха изпълнили трибуните, разделени буквално на две с леко превъзходство на бразилците, които са и домакини. Над 35 000 аржентинци влязоха на стадиона, но хиляди останаха без билет по улиците на града.

Флуминензе започна по-уверено мача и от първата минута започна да диктува събитията. В 13-ата минута Кано стреля с глава, но Ромеро бе на място и спаси. Бока отвърнаха с бърза контраатака и удар на Мерентиел право в ръцете на опитния вратар.

Голмайсторът Херман Кано бе точен в 37-ата минута за 1:0, като наказа своите сънародници с удар по земята в долния десен ъгъл на Ромеро.

Второто полувреме започна с контузия на Мело, който бе заменен още в 50-ата минута Мерлон.

Десният защитник Луис Адвинкула изравни в 72-ата минута с фалцов удар отдалеч за изключително красиво попадение. До края на редовното полувреме нямаше други попадения и се стигна до продължения.

Резервата на Флу Джон Кенеди с бомбен шут в деветата минута на първото продължение отново даде аванс на бразилците, а при лудата си радост с феновете бе изгонен с втори жълт и червен картон. В добавеното време на първото от двете продължения и аржентинците останаха в намален състав, след като колумбиецът Франк Фабра получи директен червен картон.

В 113-ата минута Гуга можеше да реши всичко в срещата, но топката срещна страничната греда. Така или иначе Бока Хуниорс не успя да стигне до изравнителен гол и Флуминензе за първи път в историята става клубен шампион на Южна Америка.