Арсенал приема новака Бърнли на „Емиратс“ в двубой от 12-ия кръг на Премиър лийг. Преди седмица „топчиите“ допуснаха първо поражение в първенството, след като отстъпиха на Нюкасъл с гол, който предизвика гневна реакция от страна на лондонския клуб. Арсенал се върна на победния път, след като надделя без особени проблеми над Севиля в Шампионската лига. През миналия уикенд Бърнли пък стана първият отбор в историята на Премиър лийг, който губи първите си шест домакинства за сезона. Тимът на Венсан Компани е в серия от четири поредни поражения и не е на дъното на класирането само заради малко по-добрата си голова разлика от Шефилд Юнайтед.

Белгиецът залага на същия състав, който в миналия кръг загуби от Кристъл Палас. Джош Кълън се завръща след наказание, но остава на пейката за началото.

Микел Артета е направил само една корекция в сравнение с тима, който започна срещу Севиля. Олександър Зинченко влиза на мястото на Бен Уайт, който изобщо не е в групата за днешния двубой. Леандро Тросар е предпочетен пред Еди Нкетия в атаката.

Home sweet home 🏠 pic.twitter.com/rKZLxymwNb

— Arsenal (@Arsenal) November 11, 2023

Арсенал: Рая, Томиясу, Салиба, Габриел, Зинченко, Тросар, Райс, Жоржиньо, Сака, Хавертц, Мартинели

Бърнли: Трафърд, Витиньо, О'Шей, Байер, Тейлър, Гудмундсон, Браунхил, Бере, Колеошо, Амдуни, Родригес